برگزاری نشست خبری کنگره "گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری"
1400-11-17
برگزاری نشست خبری کنگره "گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری"

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ صبح دوشنبه 8 آذر ماه 1400 نشست خبری کنگره گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری با حضور دکتر میررحیمی رئیس کنگره، دکتر رضایی دبیر کمیته علمی، دکتر یونسی دبیر کمیته اجرایی، دکتر صداقت حسینی مسئول دبیرخانه کنگره، مهندس تیموری مسئول جشنواره ایده ها در حوزه مکانیزاسیون و فرآوری گیاهان دارویی، دکتر مختاری مسئول رویداد کارآفرینی، اشتغال و نوآفرینی کسب و کارهای گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآروی و جمعی از اصحاب رسانه (خبرگزاری ایرنا، تسنیم، فارس و صدا و سیمای استان البرز) در محل سالن استاد کمالی نژاد مرکز برگزار شد.

در این نشست آقای دکتر میررحیمی ضمن معرفی کنگره بین‌المللی "گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری"، هدف از برگزاری این کنگره را توسعه و افزایش ضریب نفوذ فناوری‌های نوین و هم‌‌افزایی دانش تولیدکنندگان، پژوهشگران و صنعت‌گران حوزه مکانیزاسیون تولید و فرآوری گیاهان دارویی و انتشار یافته‌‌های نو و بدیع در این زمینه بیان کرد. وی در ادامه خاطر نشان کرد: آشنایی و ارتباط استادان، پژوهش‌گران، صنعت‌گران، مدیران، کشاورزان پیشرو، تولیدکنندگان و کلیه علاقه‌‌مندان این حوزه، بررسی چالش‌‌های علمی، عملی و اجرایی مکانیزاسیون و کاربرد ماشین در فرآیند تولید و فرآوری گیاهان دارویی از دیگر اهداف این کنگره است.

دکتر میررحیمی افزود: این همایش با مشارکت انجمن گیاهان دارویی و مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) در 2 الی 4 اسفند 1400 برگزار خواهد شد.

در ادامه دکتر رضایی دبیر کمیته علمی کنگره به بیان محورهای کنگره شامل: خاک‌ورزی، کاشت، داشت و برداشت؛  پس از برداشت و فرآوری؛فناوری‌های نوین؛  آموزش و کارآفرینی؛  اقتصاد و تجارت گیاهان داروئی پرداخت و از تمامی استادان، دانشجویان و صنعت‌گران دعوت نمود در این کنگره علمی- کاربردی شرکت کنند. وی خاطر نشان کرد: کلیه پژوهش‌گران می‌توانند آخرین نتایج تحقیقات علمی و مرتبط با یکی از محورهای کنگره یا سایر زمینه‌‌های مرتبط را در قالب مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال نمایند.به مقاله‌های پذیرفته شده در کنگره گواهی داده می‌شود. ارائه نهایی مقاله‌ها در زمان برگزاری کنگره خواهد بود.

سپس دکتر یونسی دبیر کمیته اجرایی به ارائه گزارش از فعالیت های انجام شده در کمیته اجرایی پرداخت. وی اضافه کرد: کنگره بین‌المللی "گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری" توسط اتحادیه انجمن‌های گیاهان دارویی و مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) و با مشارکت علمی و حمایت مؤثر ارگان‌ها، سازمان‌‌ها و مجامع علمی و دانشگاهی کشور برگزار می‌شود و بسته‌های حمایتی متنوعی برای تقدیر و تشکر از حامیان کنگره در نظر گرفته شده است. لذا از تمامی سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها، موسسات، افراد و نهادهای علاقمند به همکاری و حمایت مالی از کنگره دعوت بعمل می‌آید.

مهندس تیموری جشنواره ایده های برتر را معرفی نمود و گفت: جشنواره ایده‌های برتر حوزه گیاهان دارویی یکی از برنامه‌های کنگره گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری است که در روز چهارشنبه 4 اسفند ماه برگزار خواهد شد. همه علاقمندان و متخصصان می‌توانند ایده‌ها و راهکارهای خلاقانه خود دربارۀ چالش‌های مکانیزاسیون و فرآوری گیاهان دارویی را حداکثر تا ۲ بهمن سال 1400 به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

مهندس تیموری اهدف جشنواره  را معرفی فعالان  گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری به شبکه نوآوران و اید‌پردازان؛ شناسایی اید‌ه‌ها و محصولات فناورانه؛ دستیابی به عناوین و محورهای راهبردی  در حوزه گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری آنها؛ سرمایه‌گذاری و  ایجاد کسب و کار  در حوزه فرآوری و مکانیزاسیون گیاهان دارویی بیان کرد.

وی محورهای جشنواره را خاک‌ورزی، کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی؛ تکنولوژی‌‌های پس از برداشت و فرآوری گیاهان دارویی؛ فناوری‌های نوین گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری؛ آموزش و کارآفرینی در حوزه گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری؛ اقتصاد و تجارت گیاهان  دارویی عنوان کرد.

دکتر مختاری رویداد کارآفرینی، اشتغال و نوآفرینی کسب و کارهای گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآروی را بطور کامل معرفی کرد و گفت: این رویداد به صورت کاملا خصوصی و با حمایت نهادهای مختلف دولتی، خصوصی و تعاونی برگزار می‌شود.  فراخوان  برای جذب متخصصین و علاقه،مندان حوزه گیاهان دارویی به صورت مرحله‌ای و در مقیاس کوچک و نفر به نفر  در قالب چهار وبینار چهار ساعته انجام می شود. پس از هر وبینار ده نفر از افراد مستعد انتخاب شده و زیر نظر منتورهای متخصص شروع به تیم‌سازی می‌کنند.هنگام برگزاری رویداد، روز اول آموزش های تکمیلی داده خواهد شد، روز دوم کارگاه عملی نوشتن طرح‌ها و مدل‌ها و روز سوم ارایه طرح‌ها و ایده‌ها جهت جذب سرمایه انجام خواهد شد.

در طی نشست رئیس کنگره، دبیرکمیته علمی، دبیر کمیته اجرایی و دیگر اعضای کمیته های علمی و اجرایی کنگره پاسخگوی سوالات اصحاب رسانه بودند.